روانشناسي

 
 
اختلالات يادگيري
|

اختلالات يادگيري براي توصيف ناتواني در حفظ و تعميم مهارت ها يا اطلاعات خاص به دليل كمبود توجه، حافظه يا استدلال است كه بر عملكرد تحصيلي تأثير مي گذارد. ناتواني هاي يادگيري يا اختلالات يادگيري، نقص در نوشتن، خواندن يا حساب هستند. كودكان مبتلا به اختلال يادگيري در يادگيري مشكل دارند و عليرغم تمرين هاي مداوم و فشرده، به اهداف تعيين شده يادگيري دست نمي يابند.

با درك انواع مختلف اختلالات يادگيري و علائم آن ها، شما مي توانيد چالش هاي خاصي كه كودكتان با آ نها مواجهه مي شود را كشف كنيد و يك برنامه درماني مؤثر را محيا كنيد. مركز مشاوره ستاره ايرانيان درمان تضميني اختلالات يادگيري كودكان را ارائه مي دهد، مشاوران اين مركز به صورت تخصصي دوره هاي درمان را گذرانده و علاوه بر اين مركز ستاره با كمك دستگاه هاي به روز دنيا بدون هيچ عوارض جانبي عملكرد تحصيلي و شخصي كودك شما را به بالاترين حد مي رساند.

براي مطالعه بيشتر: تشخيص اختلالات و ناتواني­ هاي يادگيري

اختلالات يادگيري چيست؟
اختلال يادگيري بايد از ناتواني ذهني (كه قبلاً به عنوان ناتواني ذهني شناخته مي شد) متمايز شود، اختلال يادگيري در كودكان با هوش طبيعي يا حتي بالاتر از حد متوسط ​​رخ مي دهند. اختلالات يادگيري فقط بر عملكردهاي خاص تأثير مي گذارد، در حالي كه در كودك داراي ناتواني ذهني، عملكرد شناختي مناسب را ندارند. انواع ناتواني هاي يادگيري شامل سه نوع زير است:

اختلالات خواندن
اختلال در بيان نوشتاري
اشكالات محاسباتي
به عنوان مثال، يك كودك با ناتواني هاي يادگيري با حساب و كتاب مشكل زيادي دارند، اما هيچ مشكلي در زندگي در خواندن، نوشتن و ساير زمينه ها ندارند. نارساخواني شناخته شده ترين شكل ناتواني هاي يادگيري است. اختلالات يادگيري هيچ ارتباطي با مشكلات يادگيري ناشي از اختلالات بينايي، شنوايي، هماهنگي يا ذهني ندارد. با اين حال، اين مشكلات مي تواند در كودكان مبتلا به اختلالات يادگيري نيز رخ دهد.

علل اختلالات يادگيري
بسياري از والدين خودشان را مقصر اختلال يادگيري فرزندشان مي دانند اما كودكان مي توانند با ناتواني يادگيري به دنيا بيايند و يا در حين رشد به آن دچار شوند. در حالي كه علل دقيق ناتواني هاي يادگيري مشخص نيست، اما به دو قسمت قبل و بعد از تولد تقسيم مي شود:

اولين دليل اختلال يادگيري شامل شرايط پزشكي مادر يا استفاده از داروهاي غيرمجاز در دوران بارداري مادر، عوارض بارداري يا زايمان (مانند پره اكلامپسي يا زايمان طولاني) و مشكلات نوزاد در زمان زايمان (مانند نارس بودن ، وزن كم هنگام تولد، يرقان يا زايمان زودرس).
پس از تولد، عوامل احتمالي شامل قرار گرفتن در معرض آسيب هاي محيطي مانند سرب، عفونت هاي سيستم عصبي مركزي، سرطان و درمان هاي آن، سوءتغذيه و انزواي شديد اجتماعي، يا بي توجهي يا سوء استفاده عاطفي است. حوادثي كه در دوران كودكي رخ مي دهد، مانند كودك آزاري و بدرفتاري نيز در ايجاد ناتواني هاي يادگيري نقش دارند بنابراين تمام اين عوامل بايد بررسي شود در صورتي كه كودك آزاري و آسيب هاي محيطي متوقف نشد درمان نتيجه بخش نخواهد بود.
شايع ترين انواع اختلالات يادگيري
نارساخواني: شناخته شده ترين و بيش ترين اختلالات يادگيري در كودكان، نارساخواني است. كودكان مبتلا به نارساخاني در يادگيري خواندن و نوشتن مشكل دارند. آن ها حروف را با هم مخلوط مي كنند، بدون توقف مي خوانند يا اشتباهات املايي يكساني را بارها و بارها انجام مي دهند.
ديسگرافي: برخي از كودكان از اختلال همزمان خواندن و املاء رنج نمي برند، بلكه تنها از يكي از اين دو رنج مي برند. كودكاني كه تنها در نوشتن مشكل دارند، دچار ديسگرافي مي شوند. اين اختلال در نوشتن در حذف حروف، حروف ناهماهنگ و مشكل در تشخيص صداهاي متفاوت ظاهر مي شود.
ديسكالكوليا: ديسكوليا نوعي اختلال اعداد است كه به صورت محدود تر ميان كودكان ديده مي شود. كودكان مبتلا به اختلال حساب در يادگيري حساب مشكل دارند. آن ها فاقد درك اعداد و كميت هستند. به همين دليل است كه آن ها به زمان طولاني تري براي حساب كردن نياز دارند و در شمارش اشيا يا خواندن ساعت با مشكل روبرو مي شوند.
ديسپراكسي: ديسپراكسي يك اختلال رشدي در مهارت هاي حركتي و هماهنگي است و به خودي خود يك اختلال يادگيري نيست، اما در اكثر موارد مشاهده مي شود كه عملكرد مدرسه را مختل مي كند. به نظر مي رسد كودكان مبتلا به اين اختلال رشد كنترلي بر بدن خود ندارند. حركات ناهماهنگي انجام مي دهند.
ADHD: مانند ديسپراكسي، اختلال كم توجهي بيش فعالي ADHD يك ناتواني يادگيري به معناي سنتي نيست، اما اغلب با مشكلات يادگيري همراه است و يكي از شايع ترين اختلالات رواني در كودكان و نوجوانان است. كودكان مبتلا به ADHD اغلب بي قرار، تكانشي هستند و نمي توانند يك جا بنشينند، علاوه بر اين در كلاس توجه كافي را نداشته و حتي حواس ديگران را نيز پرت مي كنند.
درمان اختلالات يادگيري
برنامه درماني مركز درمان اختلالات يادگيري ساده مخصوصاً براي مشكلات يادگيري و نيازها و درمان اختلالات يادگيري در دانش آموزان ابتدايي و بالاتر طراحي شده است و درماني تضميني را فراهم مي كند.

۱.اختلالات و ناتواني هاي يادگيري را مشاهده و درك كنيد.
همه كودكان نياز به عشق، دلگرمي و حمايت دارند و براي كودكان داراي ناتواني هاي يادگيري اين چنين تقويت مثبتي مي تواند در اطمينان بخشي به كودكان براي ايجاد حس اعتماد به نفس قوي، اطمينان و عزم بر ادامه زندگي حتي با وجود سختي ها مفيد باشد. به خاطر داشته باشيد كه هنگام جستجوي روش هايي براي كمك به كودكان داراي ناتواني هاي يادگيري شما به طور غير مستقيم به دنبال روش هايي باشيد بلكه در كمك به خودشان كاري انجام داده باشيد. وظيفه شما به عنوان يك والد، درمان ناتواني يادگيري نيست بلكه بگذاريد كودكتان ابزارهاي هيجاني و اجتماعي مورد نياز را از نزديك لمس و تجربه كند تا با چالش ها و احساسات ناخوشايند روبرو شود.

در نهايت، مواجهه و غلبه با چالشي مانند ناتواني يادگيري مي تواند به كودكتان در رشد انعطاف پذيري بيشتر و قوي ترشدن كمك كند. همواره به ياد داشته باشيد روشي كه شما به چالش ها واكنش نشان مي دهيد تأثير زيادي در عملكرد كودكتان خواهد داشت. طرز برخورد خوب، مشكلات مرتبط با ناتواني يادگيري را حل نخواهد كرد بلكه به كودكتان حس اميد و اطميناني مي دهد كه آن مشكلات قابل اصلاح بوده و آنكه او سرانجام موفق خواهد شد.

۲. نكاتي براي مواجهه با ناتواني يادگيري كودكتان
در نگريستن به يكسري چيزها روشن فكر باشيد ناتواني يادگيري غيرقابل درمان نيست. به خودتان يادآور شويد كه هركسي ممكن است با موانع موجود در فرآيند يادگيري مواجهه شود. اين نكته براي شما به عنوان والدين گفته مي شود تا به كودكتان آموزش دهيد كه چگونه با موانع روبرو شوند بدون اينكه نااميد شوند يا احساس شكست كنند. اجازه ندهيد امتحانات، مقررات تحصيلي و كاغذبازي هاي مداوم، شما را از هدف اصلي تان از جمله حمايت هاي زياد هيجاني و اخلاقي كودكتان دور كند.

۳. خودتان متخصص شويد.
براي تشخيص و درمان اختلالات يادگيري در كودكان ابتدايي تحقيقات خود را انجام دهيد و خود را با پيشرفت هاي موجود در برنامه ها، درمان ها و تكنيك هاي آموزشي ناتواني يادگيري به روز و هماهنگ كنيد. ممكن است شما در ابتدا از طريق ديگران از جمله معلمان، درمانگران، پزشكان براي جستجوي راه حل ها ترغيب شويد. اما شما نخستين متخصص كودكتان هستيد پس سعي كنيد زماني كه نياز به يافتن ابزارهايي است كه كودكتان نياز دارد مسئوليت پذير باشيد و اين دوره را مديريت كنيد.


اختلالات يادگيري
۴. از كودك خود حمايت كنيد.
شما ممكن است بارها مجبور شويد سكوت را براي ارائه خدمات خاص به كودكتان بشكنيد. نقش خود را به عنوان يك والد مسئوليت پذير و حامي بپذيريد و در پرورش مهارت هاي اجتماعي قدم برداريد. گاهي اوقات ممكن است نااميد شويد اما گاهاً با حفظ خونسردي و معقول بودن و در عين حال قاطعيت، شما متوجه تفاوت زيادي در رفتار كودكتان خواهيد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلالات يادگيري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/31 
زمان : ۱۴
تشخيص اوليه مشكلات رياضي در كودك
|

چطور تشخيص دهيد كه بچه كودكستاني شما نياز به تمرين اضافي در رياضي دارد

زماني كه فرزند شما سعي ميكند عدد۳ انگيليسي را بنويسد , آن را شبيه E ميبيند؟

وقتي با صداي بلند اعداد را ميشمارد عدد ۵ را از قلم ميندازد ؟ در اين صورت , ممكن است شما نگران اين باشيد كه فرزند شما در مهارتهاي پايه رياضي مشكل دارد.اما چنين اشكالاتي در اين سن كودكان كاملا طبيعي است.

بيشتر بخوانيد:

ارتقاي مهارتهاي كلي و تحصيلي كودك

بازي رياضي

كودكان كودكستاني كه تازه شروع به يادگيري اعداد ميكنند , هميشه نمي توانند اعداد را به ترتيب به ياد داشته باشند.با اين وجود اگر فكر مي كنيد آنها چنين مشكلي دارند, به خودتان اعتماد داشته باشيد و با مربي كودك خود در اين باره صحبت كنيد

يك متخصص آموزش پيش دبستاني در مونوره بنام ايواستا بينسكي-آكرت ميكويد:از آنجايي كه معلم , كودك شما را در موقعيت هاي مختلف در مدرسه مي بيند و مي تواند پيشرفت كودك شما را با ديگر كودكان مقايسه كند , در جايگاه منا سبي براي توجه به هر نوع مشكلات بالقوه دارد.اگر كودك شما كودكستاني نيست , درباره نگراني هاي خود با يك پزشك متخصص كودكان صحبت كنيد.

نشانه هاي هشدار دهنده اوليه مشكلات رياضي

به گفته مركز ناتواني هاي يادگيري ملي و تحصيلات ابتدايي, اگر كودك شما :

هنگام كار كردن با اعداد گريه ميكند يا عصباني ميشود

در به ياد آوردن اعداد مشكل دارد

حتي بعد از چندين بار تكرار,در تشخيص شكل اعداد مشكل دارد

در تشخيص چپ و راست از هم دچار مشكل مي شود

بسيار بي قرار است و نمي تواند آرام بنشيند ( به خاطر داشته باشيد كه بسياري از كودكان كودكستاني تا حدي بيقرار هستند)

در يادگيري مهارتهاي رياضي دچار مشكل مي باشد

به رغم اينكه فرزند شما بعضي يا تمام اين مشكلات را با رياضي داشته باشد ,قطعا به اين معني نيست كه او ناتواني هايي در يادگيري دارد. ممكن است به اين معنا باشد كه او قبل از اينكه آماده يادگيري و پيشرفت باشد , بسيار شديد تحت فشار قرار گرفته است. به همين خاطر است كه صحبت كردن شما با معلم هنگام احساس نگراني حائز اهمييت ميباشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تشخيص اوليه مشكلات رياضي در كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/29 
زمان : ۱۸
نوروفيدبك و اختلال يادگيري
|

نوروفيدبك و بيوفيدبك يكي از راهكاري هاي نوين در علم روانشناسي براي درمان و بهبود كودكان مبتلا به اختلال يادگيري است.

هر اختلالي كه در آن موفقيت تحصيلي فرد با توجه به سن و وضعيت هوشي اش و يا با توجه به آزمون ها و معيار هاي خواندن و نوشتن را دچار اختلال نمايد اختلال يادگيري نام دارد. اختلال يادگيري مربوط به كساني است كه در درس ها و زندگي تحصيلي خود شكست هاي فراواني متحمل مي شوند حال آنكه اين كودكان در دسته كودكان استثنايي نيز قرار نمي گيرند و داراي هوش مناسب و متعادلي نيز هستند. اختلال يادگيري در سنين كودكي و در دوران دبستان بسيار شايع است. كودكان مبتلا به اختلال يادگيري با وجود داشتن هوش و اي كيو نرمال و عدم داشتن هر گونه نقص حسي در يادگيري دچار مشكل هستند. اختلالات يادگيري شامل مواردي از قبيل نقص و عدم توانايي در شناخت مناسب واژه ها، خواند كند و نادرست، مشكل در درك رياضي و موارد محاسباتي نظير آن مانند جدول ضرب و نيز مشكلاتي در خواندن نوشتن و درس هايي مانند املاء و انشاء و يادگيري و نوشتن لغات و جملات مي شود. در درمان اختلال يادگيري، روش نوروفيدبك تحول بزرگي به وجود آورده است به طوري كه در درمان اختلال يادگيري روش نوروفيدبك به تنهايي كافي بوده و نيزي به استفاده از هيچ گونه دارو و يا مكمل و يا هر گونه روش بهبود ديگري در كنار آن وجود ندارد. در روش نوروفيدبك معمولا كودك مبتلا به اختلال يادگيري بايستي يك دوره در ماني را كامل كرده و پس از كامل كردن اين دوره درماني شخص تا حد مناسبي بهبود خواهد يافت. تاثير روش نوروفيدبك و بيوفيدبك در درمان كودكان و افراد مبتلا به اختلال يادگيري در بسياري از پژوهش هاي نوين در حوزه تخصصي پزشكي، روانپزشكي و روانشناسي اثبات شده است.

 

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-نوروفيدبك و اختلال يادگيري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/8/6 
زمان : ۱۶
شناخت اختلال يادگيري در كلاس درس
|

ويژگي هاي مربوط به ناتوانايي هاي يادگيري كه ممكن است در يك وضعيت ساده و قابل تشخيص مخفي شده باشند

در اغلب مواقع، معلمان اولين كساني هستند كه متوجه اختلال يادگيري كودكان مي شوند.

در برخي مواقع به راحتي مي توان علائم را متوجه شد – براي مثال، كودكي كه در خواندن پيشرفت ندارد.

يا يك كودكي كه با وجود تلاش هايي كه انجام مي دهد، نمي تواند بر اساس جدول زماني پيشرفت كند.

ولي علائم موجود همواره مشخص نمي باشند و اكثر كودكان به دليل مشكل داشتن با مواردي كه براي ساير كودكان آسان مي باشد، خجالت مي كشند و به همين دليل سعي مي كنند كه مشكلاتشان را مخفي نگه دارند.

در اينجا يك سري از نشانه هاي مربوط به اختلال هاي يادگيري غير مشهود در كودكان بيان مي شوند كه در كلاس درس وجود دارند.

استفاده نكردن كامل از توانايي ها
در صورتي كه شما متوجه شويد كه يك كودك مي تواند در درس هايش موفق شود، ولي موفق نمي شود

– چه در يك درس خاص و چه در كل عملكرد مدرسه اي خودش – اين وضعيت مي تواند نشان دهنده يك اختلال يادگيري باشد.

اين مورد در اغلب مواقع به عنوان يك تفاوت مابين توانايي و استعداد تعريف مي شود.

در واقع يك شكافي است كه بين مواردي كه به نظر مي رسد كودك مي تواند قادر به انجام دادن آن باشد و مواردي كه در واقعيت قادر به انجام دادن آن مي باشد، وجود دارد.

چند مثال در رابطه با نحوه بروز اين شكاف در كلاس درس عبارتند از:
يك دانش آموزي كه مقاله هاي قابل توجهي مي نويسد، ولي يك سري مشكلات جدي در انجام دادن تكاليف مبنايي و ساده رياضياتي دارد، يا بالعكس.
يك كودكي كه عملكرد فوق العاده اي در پاسخ دادن به سوالات مطرح شده در كلاس درس دارد، ولي نمي تواند در امتحان كتبي نمره مناسبي به دست بياورد.
يك دانش آموزش كه هوش وي به صورت شخصي مشخص مي باشد، ولي اين هوش در كارت گزارش وي مشاهده نمي شود.

نداشتن سخت كوشي كافي
كودكاني كه عملكردشان در مدرسه مطابق با انتظار نمي باشد، ممكن است كه تنبل به نظر برسند يا اينگونه به نظر برسد كه از خودشان كار نمي كشند، در حالي كه ممكن است در واقعيت آنها داراي يك اختلال يادگيري باشند.

در رابطه با افراد بالغي كه در آنها اختلال يادگيري وجود دارد، قبل از تشخيص اين اختلال در آنها، به آنها گفته مي شد كه به اندازه كافي تلاش نمي كنند.

منبع : كودك و نوجوان-شناخت اختلال يادگيري در كلاس درس



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/3/24 
زمان : ۰۶
[ ]